Concurrentiebeding

Het concurrentiebeding is snel opgenomen in een contract, maar dit is geen garantie voor de juiste werking. De formulering en de juiste toepassing is van essentieel belang. Hierbij een aantal tips :

  • Let erop dat concurrentiebedingen alleen worden opgenomen voor functies waar het ook van belang is. Bij de functies waar dit niet speelt is een goede geheimhoudingsclausule effectiever.
  • De formulering is van groot belang. Bijvoorbeeld, als het concurrentiebeding verbiedt om bij concurrenten of bedrijven die gelijksoortige activiteiten verrichten te gaan werken, mag de medewerker dus wel in dezelfde functie elders gaan werken.
  • Zorg dat de tekst helder is en goed te begrijpen. Kantonrechters zullen handelen ‘naar de strekking’ van de tekst, zoals zij dat interpreteren. Duidelijkheid is hierbij derhalve geboden en voorkom de kans dat de tekst voor tweeerlei uitleg vatbaar is.
  • Let op de termijn, een boetebeding plus boetebedrag.
  • Als een medewerker een functiewijziging krijgt binnen het bedrijf, overweeg dan ook of het concurrentiebeding nog van toepassing is en zo ja, of de tekst nog klopt. Pas deze indien nodig aan.
Delen, natuurlijk !Share on LinkedIn0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *